Zabava

 • Fotka dana

  • Mačka koja spava

   Mačka koja spava...

   Preslatka slika mačke koja spava....

  • S obitelji je najljepše

   S obitelji je najljepše...

   Ovakve slike nam uvijek izmame osmijeh na lice, a kako i ne bi kada su životinje zaista slatka stvorenja. Postoje s nekim razlogom i sa nama su kako...

 • Video dana

  • Beba - latino plesačica

   Beba - latino plesačica...

   Jeste li ikada probali zamisliti bebu kako pleše? I to ne obično dječje plesanje poput skakanja, ludovanja i vratolomija, nego nešto sasvim...

  • Pariz - ulični ples

   Pariz - ulični ples...

   Nismo niti svjesni koliko ima talentiranih ljudi oko nas i što se sve može kada taj talenat netko iskoristi i njeguje. Kada kažemo iskoristi,...

  • Mačka koja spava

   Mačka koja spava

   Preslatka slika mačke koja spava.... Čitaj dalje »

  • S obitelji je najljepše

   S obitelji je najljepše

   Ovakve slike nam uvijek izmame osmijeh na lice, a kako i ne bi kada su životinje zaista slatka stvorenja. Postoje s nekim razlogom i sa nama su kako bi nam pravili društvo, bili nam prijatelji, a ponekad i otjerali usamljenost. ... Čitaj dalje »

  • Pas i mačka

   Pas i mačka

   Preslatka slika psa i mačkice. Može li ovo biti dovoljan dokaz da mogu biti prijatelji i slagati se.... Čitaj dalje »

  • Oblaci - biseri neba

   Oblaci - biseri neba

   Koliko puta često zaboravimo od stalne žurbe i opterećenosti pogledati oko sebe i spoznati svu ljepotu prirode koja nas okružuje. Ipak na nekim mjestima čarolija prirode malo je zastupljena. Gradovi, šuma betona i nebodera zadnje je mjesto u... Čitaj dalje »

  • Kupanje za hrabre

   Kupanje za hrabre

   Za ovo definitivno treba imati hrabrosti, zato je ovo naša slika dana. Zasigurno je nevjerojatan osjećaj proći kroz ovu cijev i doživjeti bliski susret s ovim životinjama. ... Čitaj dalje »

  • Raj na zemlji - Britanski Djevičanski otoci

   Raj na zemlji - Britanski Djevičanski otoci

   Može se slobodno reći kako je ovo pravi raj na zemlji. Taj izraz se koristi za mnoga mjesta i zemlje, ali sada je taj izraz pripao Britanskim Djevičanskim otocima. Zaista predivno mjesto gdje bi se mnogi ne samo željeli odmoriti već i... Čitaj dalje »

  • Gorile u zoološkom vrtu u zagrljaju

   Gorile u zoološkom vrtu u zagrljaju

   Jeste li ikada zastali da vidite ovakve slike? Ovako nešto nas podsjeća koliko mi možemo naučiti od ovih preslatkih životinjica. Ove bebe gorileuhvaćene su u zagrljaju i poljupcu i vjerojatno nas ovakve slike uvijek ostave bez daha ili im se... Čitaj dalje »

  • Životinje prijatelji - slatko i neodoljivo

   Životinje prijatelji - slatko i neodoljivo

   Znamo da životinje mogu biti neodoljivo slatke. Zati su nam ovakve slike uvijek dobrodošle. Jedan ovakav prizor će nas uvijek raznježiti i uljepšati nam dan. Zato uživajte u slici i na par trenutaka pustite da vas preslatke životinjice... Čitaj dalje »

  • Srna – elegantna i vitka životinja

   Srna – elegantna i vitka životinja

   Srna je šumska životinja, njezino stanište je na području Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, te kod Ladoškog jezera prema Crnom moru, zatim zapadna obala Britanskog otočja prema Gibraltaru.... Čitaj dalje »

  • Činčile - malene krznene životinje

   Činčile - malene krznene životinje

   Činčile su glodavci koji se najviše uzgajaju radi krzna, ali se često nalaze i kao kućni ljubimci. Njihovo stanište je u gorskim i suhim predjelima Južne Amerike. Žive u većim skupinama, dane uglavnom provode u svojim skrovištima, a noću... Čitaj dalje »

  • Tamarini – živahne životinje

   Tamarini – živahne životinje

   Veličine su vjeverice, žive u rasponu od južne Srednje Amerike do središnje Južne Amerike. Izgled tamarina se razlikuje od vrste do vrste. Boja tijela može biti skroz crna do mješavine crne, smeđe i bijele. Veličina tijela je od 13 do 30... Čitaj dalje »

  • Tvor – životinje neugodnog mirisa

   Tvor – životinje neugodnog mirisa

   Sisavci najpoznatiji po izlučivanju tekućine s jakim i smrdljivim mirisom. Izgled im se razlikuje po vrsti tvora, a boje su od crno bijele do smeđe i krem boje. Postoji dvanaest vrsta tvora koji su podijeljeni u četiri roda. ... Čitaj dalje »

  • Tigrica – papiga iz porodice Platycercinae

   Tigrica – papiga iz porodice Platycercinae

   Žive u unutrašnjosti Australije u suhim područjima, a njihovo je stanište tamo već više od 5 milijuna godina. Divlje tigrice duge su 18 centimetara, a teške su do 40 grama. Boja tijela im je svijetlozelene, a glava je žute boje. Kod mužjaka... Čitaj dalje »

  • Beluga kit - bijeli kit

   Beluga kit - bijeli kit

   Beluga kitovi nazvani su i bijeli kitovi zbog svoje plavkasto bijele boje, te dolaze iz porodice bijelih kitova. Njihova dužina ide do 6 metara, a mogu biti teški do 1000 kilograma, a mužjaci su uvijek teži i veći od ženki.... Čitaj dalje »

  • Papillon – pas leptir

   Papillon – pas leptir

   Papillona prepoznajemo po njegovim ušima koji se zovu leptir uši. Dosta su čvrste, a nježne, te postoje vrste sa spuštenim i uspravnim ušima. Patuljasti španijel koji ima skladnu građu i dugu dlaku. Imaju kratku njušku, okrugle, tamne oči,... Čitaj dalje »

  • Engleski baset – pas tužnog pogleda

   Engleski baset – pas tužnog pogleda

   Smatra se da je zemlja porijekla ove pasmine SAD, ali se nekako više vjeruje da je to Velika Britanija. Njegova specifičnost su najvjerojatnije njegove uši koje, kad se sklope prema naprijed prelaze vrh njuške. ... Čitaj dalje »

  • Mops – maleni pas sa velikom osobnošću

   Mops – maleni pas sa velikom osobnošću

   Mops je vrlo mali pas sa naboranom, kratkom njuškom, te ima uvijeni rep. Ima sjajnu dlaku koja dolazi u različitim bojama, te kompaktno tijelo sa dobro razvijenim mišićima. Kineskog su porijekla, ali su popularizirani u Zapadnoj Europi.... Čitaj dalje »

  • Tigar - najjača mačka na svijetu

   Tigar - najjača mačka na svijetu

   Tigar živi u azijskim džunglama, u jugoistočnoj Aziji i Sibiru, te je najjača mačka na svijetu, te pripada obitelji sisavaca. Od ove vrste poznato je devet podvrsta, vrlo su slične, ali se razlikuju po veličini i težini. U Indoneziji živi... Čitaj dalje »

  • Maltezer - najstarija pasmina na svijetu

   Maltezer - najstarija pasmina na svijetu

   Stara pseća pasmina. Njihova dlaka je duga, mekana, svilenkasta i bijela. Ispod šiški kriju se crne, duboke oči, a i njuškica im je crna. Maltezer je vrlo zaigrana životinja, voli se igrati s djecom i odličan je kućni ljubimac, a osim toga,... Čitaj dalje »

  • Hrčci – čupave životinjice

   Hrčci – čupave životinjice

   Hrčci spadaju u porodicu glodavaca. Noćni su tipovi životinja, a danju se skrivaju pod zemljom kako bi se sakrili od neprijatelja. Njihova je prehrana raznovrsna, a jedu suhu hranu, oraščiće, voće i povrće. U divljini se prije svega hrane... Čitaj dalje »

  • Veliki panda - medvjed bambusa

   Veliki panda - medvjed bambusa

   Veliki panda spada u porodicu medvjeda. Živi na području Tibeta i Sečuana u planinskim regijama. Veličina pande ide od 120 do 150 centimetara, ima mali rep koji je dužine do 12 centimetara. Njihova težina kod odrasle životinje ide do 160... Čitaj dalje »

  • Orao - simbol različitih kultura i religija

   Orao - simbol različitih kultura i religija

   Orlovi spadaju u obitelj ptica Accipitridae, te pripadaju u neke rodove koji se međusobno ne povezuju. Više od 60 vrsta živi u Africi i Euroaziji, a samo dvije vrste, ćelavi orlovi i zlatni orlovi mogu se naći u Kanadi, Sjedinjenim Američkim... Čitaj dalje »

  • Crvena vjeverica - Sciurus vulgaris

   Crvena vjeverica - Sciurus vulgaris

   Europska autohtona vrsta koja dolazi iz porodice Sciuridae. Neko vrijeme bila je jedina vrsta na starom kontinentu, te su je zvali samo vjeverica jer je nisu mogli zamijeniti ni za jednu drugu. Ali kako je vrijeme prolazilo tako su se počele... Čitaj dalje »

  • Koale - plišani medvjedići

   Koale - plišani medvjedići

   Izgled koale podsjeća na malog plišanog medvjedića pa ih često zovu koala medvjedić. Ipak, koala nije vrsta medvjeda već spada u sisavce tobolčare. Žive u drveću eukaliptusa u Australiji. Koale su zakonom zaštićene životinje jer je... Čitaj dalje »

  • Beba - latino plesačica

   Beba - latino plesačica

   Jeste li ikada probali zamisliti bebu kako pleše? I to ne obično dječje plesanje poput skakanja, ludovanja i vratolomija, nego nešto sasvim drugo. Ova kubanska beba ima tek jednu godinu, a za par godina mogla bi konkurirati i samoj Shakiri.... Čitaj dalje »

  • Perzijska mačka

   Perzijska mačka

   Pasmina domaće mačke, te vrlo stara pasmina, a prepoznaje se po svojoj dugoj dlake. Perzijske mačke došle su u Europe u 16. stoljeću iz srednje Azije. Službena zemlja porijekla ovih mačaka je ipak Velika Britanija. ... Čitaj dalje »

  • Konji - elegantne životinje

   Konji - elegantne životinje

   Pripadnik roda Equus. Nekada su konji bili najvažnija domaća životinja, a danas žive diljem svijeta. Konji se međusobno razlikuju po veličini i građi tijela, te krznom i njegovom bojom. Dijele se na tri tipa, punokrvni, toplokrvni i... Čitaj dalje »

  • Lav - kralj životinja

   Lav - kralj životinja

   Životinjska vrsta koja dolazi iz porodice mačaka, a ono što ih razlikuje od ostalih vrsta je život u čoporima. Lav je nakon tigra najveća mačka, a to bi značilo da je na području Afrike najveća kopnena zvijer. ... Čitaj dalje »

  • Orke - kitovi ubojice

   Orke - kitovi ubojice

   Najveći je član obitelji dupina, a zovu ih i kit ubojica. Nalaze se u svim oceanima, od Arktike, Antarktike do tropskih mora. Njihova prehrana je vrlo raznolika, neke vrste hrane se samo ribom, druge love morske sisavce poput morskog lava i... Čitaj dalje »

  • Giboni - porodica primata

   Giboni - porodica primata

   Žive na drveću u Jugoistoćnoj Aziji, te ih često zovu mali čovjekoliki majmuni. Osim u Aziji, žive i na području Južne Kine, Mianmare, Malajskog poluotoka, zatim na indonezijskim otocima Jave i Bornea. ... Čitaj dalje »