Vrste motora

Objavljeno 07.02.2013. u kategoriji Muškarci,

Zima je uskoro pri kraju i već se po raznim reklamama i oglasima može vidjeti kako su neke pripreme za proljeće i ljeto već krenule. Svatko ima neke svoje pripreme za toplije doba godine kao npr. generalno čišćenje stana, kuće ili garaže, a netko će se posvetiti svom ljubimcu na dva kotača, motoru.

Vrste motora

Foto: Momento Creative

Za sve motoristice, motoriste, buduće, bivše i sadašnje, naučite nešto novo, obnovite znanje ili jednostavno pročitajte nešto zanimljivo.

Kategorije motora:

  • Sportski - motori napravljeni za brzinu, izgledaju kao motori za utrke, imaju nisko postavljeni volan kako bi se vozač ispružio, pedale se nalaze iza sjedala ili odmah ispod sjedala.
  • Standardni - klasičan motor koji nema neku svoju posebnu namjenu, nije dizajniran da bude udoban, na njemu se vozi gotovo uspravno. Zovu ih još i naked motori.
  • Motocross - vjerojatno većina zna kako ovaj motor izgleda, a oni se koristi za zemljane površine sa skokovima i preprekama.
  • Touring - želite li neku pustolovinu i putovanje koje nećete zaboraviti, onda je Touring motor za vas. Napravljen je za dvije osobe, ima mjesta za prtljagu, također imaju i zaštitu od vjetra i kiše.
  • Cruiseri - ovo su motori za uživanje na cesti. Pedale su postavljene na prednjoj strani motora, sjedalo je nisko, a kada se noge ispruže postoji mogućnost i za nasloniti leđa jer motor ima i svoj naslon. Naj istaknutiji i najpoznatiji takvi motori su Harley Davidson motori.
  • Enduro - motor za enduro sport s time da se ovaj motor za razliku od motocross motora može voziti i na javnim cestama.

Posjedujete li motor, naučite neke osnovne stvari o njemu, proučite knjižicu motocikla, saznajte o načinu održavanja motora, osnovne podatke o mašini, nakon koliko je potrebno mijenjati ulje kočnica i motora, kakve moto gume imate, koliko vam goriva stane u rezervoar i slično. Nemojte samo voziti motor, brinite se o njemu i održavajte ga bez obzira imate li najobičniji, klasični motor ili jednog Harley Davidsona.

Tagovi: motori, motor, vrste motora