UN dijeta traje 90 dana

Objavljeno 22.04.2011. u kategoriji Žene, Fitness i dijeta

UN dijeta pomoći će vam izgubiti značajni dio kilograma, te će potaknuti vaš organizam na učinkovitije sagorijevanje kalorija. Lako je primjenjiva, te ubrzava rad metabolizma.

UN dijeta traje 90 dana

Foto: newsusacontent

Dijeta traje 90, a sastoji se od četiri dana, proteinskog dana, škrobnog, ugljikohidratnog i voćnog dana, a dani se samo izmjenjuju jedan za drugim. Pravila se trebaju strogo poštivati inače dijeta neće biti uspješna. Doručak je uvijek isti, za sve dane, a jede se voće u paru s time da se nikada ne kombiniraju dvije voćke nego samo jedna, npr. dvije jabuke, dvije kruške i sl.

Proteinski dan donosi za ručak meso koje može biti kuhano ili pečeno i to u količini 180 grama, uz to se može jesti jedna šnita crnog ili integralnog kruha, te salata u neograničenim količinama. Meso se može zamijeniti sa kuhanim ili pečenim jajima i to do tri jaja. Također je dopušteno konzumirati mlijeko i sir. Nakon ručka je obavezno popiti 2 dl juhe bez tjestenine. Za večeru se jede isti obrok koji se jeo za ručak, ali se ne jede juha.

Drugi, škrobni dan za ručak nam donosi grah, grašak, rižu, mahune, krumpir i sl. koje mora biti obavezno kuhano i to sa začinima kako bi hrana imala dobar okus. Uz to može ići i integralni ili crni kruh i salata. Za večeru se jede isti kao i za ručak, ali u manjoj količini.

Ugljikohidratni dan je dan u obliku tijesta uz koje može ići bilo koji začini kao origano, kečap, povrće, može se jesti slana peciva, pizza vegetarijana. Za ovaj dan večera je malo drugačija, jede se ili dvije kriške kolača ili torte, dolazi u obzir i 3 kuglice sladoleda, te je obevezno pojesti jedan red čokolade za kuhanje.

Četvrti je dan voćni dan i jede se samo voće, i za ručak i za večeru. Nakon ovoga dana obavezno je uvesti vodeni dan, a nakon toga opet se vraćamo na proteinski dan.

Bez ograničenja se mogu piti čaj i kava sa što manje šećera, te sokovi koji također sadrže što manje šećera. Nakon 90 dana možete se vratiti uobičajenoj prehrani, s time da slijedećih 90 dana za doručak jedete voće. UN dijeta se može ponoviti, ali tek nakon pauze od tri mjeseca.

Tagovi: un dijeta, dijete, dijete za mršavljenje