Twitter - mikroblogerski servis

Objavljeno 09.05.2011. u kategoriji Tehnologija,

Sigurno je većina vas čula za društvenu mrežu Twitter. Iako je ona manje zastupljenija od Facebooka opet je na vrlo dobrom glasu. Sve više i više priča se o Twitteru, a društvena mreža skuplja sve više fanova.

Twitter - mikroblogerski servis

Foto: Media Culpa

Twitter nije toliko kompliciran niti zahtjeva neka posebna znanja. Ovdje se najviše radi o statusima koje postavljate, a pravilo je da taj status ne bude duži od 140 znakova, a kako je Twitter namijenjen da se koristi i preko mobitela tako je i dužina statusa bila prilagođena i sms poruci.

Što se tiće prijatelja, Twitter nema liste prijatelja nego sljedbenika, što bi značilo da vam neće stizati zahtjevi za prijateljstvo niti ćete morati odobravati ili prihvaćati nekoga. Ako ste nekome zanimljivi taj netko će vas poćeti pratiti, a i vi na isti način možete pratiti i njega. Na taj način stvorit ćete dvije liste, jedna će biti lista ljudi koje vi pratite, a druga lista će prikazivati ljude koji prate vas. Većinom su te dvije liste popunjene istim ljudima, jer ako netko počne pratiti vas vi ćete njega i obrnuto.

Ako želite, svoj profil možete i zaključati što bi značilo da ako vas netko poželi pratiti vi ćete tu osobu morati najprije odobriti, slična opcija kao i kod Facebooka. Ovu opciju na Twitteru rijetko tko koristi jer je doista nepotrebna i nema ju razloga aktivirati.

Društvena mreža Twitter postaje sve više popularnija i privlači sve više korisnika, čini se da je Facebook dobio dobru konkurenciju, a kažu da ako želite biti in da se morate pridružiti ostalim tviterašima i započeti svoje vlastito tvitanje.

Tagovi: twitter, društvena mreža