Top 10 ljubavnih filmova svih vremena

Objavljeno 19.01.2012. u kategoriji Svaštara,

Obožavamo gledati ljubavne filmove, barem cure, ako ne i neki dečki. Volimo ih jer su romantični, sretni pa tužni, pa opet na kraju sretni što i svi uvijek očekujemo. Kroz godine nizali su se se ljubavni filmovi raznih tema, ljubavi, ali neke od njih ćemo uvijek iznova pogledati ili ih se barem lijepo sjećati.

Top 10 ljubavnih filmova svih vremena

Foto: pineappleupsidedown

1. Zima za dvoje - Notebook - predivna priča o zabranjenoj ljubavi. Alie dolazi sa svojom obitelji na ljetnikovac u malo mjesto. Noah, lokalni dečko odmah zamijeti Alie i pri prvom susretu je pozove na spoj. Noah je bio prilično uporan dok Alie nije pristala. Kako je jezina obitelj bila imučna njihova veza nije imala svjetlu budućnost. Ljubav je započela, a i ljetna romansa.

2. Prljavi ples - Dirty Dancing - sigurno su svi čuli za ovaj klasik. Još jedna ljetna romansa ispunjena strašću, zabranjenim ljubavima, a ovoga puta i plesom. Baby, sedamnaestogodišnjakinja upoznaje instruktora plesa, Johnnya. Svi znamo što je uslijedilo dalje.

3. Duh - Ghost - Patrick Swayze i Demi Moore. Odlična romansa iako pomalo tužna. Sam umire u namještenoj pljački, a njegova ljubav prema supruzi Molly vraća ga u obliku duha kako bi ju zaštitio i pokazao joj da je umro zbog najmještene pljačke, a ne spleta okolnosti.

4. Zapravo ljubav - Love Actually - romantična komedija koja će vam opisati gdje sve ljubav ide, do kuda je njezina granica, postoji li uopće, voljeti i preboljeti, kako i zašto.

5. Titanic - toliko nam je ovaj film poznat da smo ga sigurno gledali nekoliko puta. Znamo kako se završila ova ljubavna priča, ali bez obzira na to, film nas podsjeća da ljubav ne uzimamo zdravo za gotovo i da uživamo u svakom trenutku dok ju imamo.

6. Kako izgubiti frajera u 10 dana - How to Lose a Guy in 10 Days - još jedna ljubavna komedija. Ovdje se radi o jednoj okladiti, kako zavesti muškarca pa ga se riješiti u samo 10 dana. Naravno, na tome nikad ne ostane, krene od oklade, ali znamo gdje i kako sve to završava.

7. Vojvotkinja - The Duchess - nesretna vojvotkinja u svom braku ne nalazi što treba pa utjeha traži u drugom muškarcu. Glavnu ulogu tumači Keira Knightley.v

8. P.S. Volim te - P.S. I Love You - nježan brak, strastven, temperamentan i pun planova za budućnost. Nakon 10 godina razdvaja ih njegova bolest. Nakon njegove smrti pokazuje kako je ljubav jača i od toga i kako nakon smrti može dokazati svojoj ženi koliko ju je volio i koliko ju i dalje voli.

9. Igra sudbine - Serendipity - ako vjerujete u sudbinu i u znakove, ovo je savršen film za vas. Dvije duše koje se sretnu u trgovačkom centru i nakon postavljanja igre sudbine, nađu se opet nakon 7 godina.

10. Romeo i Julija - jedna od najpoznatijih ljubavnih priča. Svi znamo kako da je to bila zabranjena ljubav, a znamo i kako je završila.

Neki od ovih filmova nemaju sretna kraj, ali volimo ih pogledati. Ako neki niste pogledali obavezno ispecite kokice, izvalite se na kauč i proživite neku od ovih ljubavnih priča.

Tagovi: ljubavni filmovi, top 10 ljubavnih filmova