Tigrica – papiga iz porodice Platycercinae

Objavljeno 03.06.2011. u kategoriji Zabava, Fotka dana

Žive u unutrašnjosti Australije u suhim područjima, a njihovo je stanište tamo već više od 5 milijuna godina. Divlje tigrice duge su 18 centimetara, a teške su do 40 grama. Boja tijela im je svijetlozelene, a glava je žute boje. Kod mužjaka nosnice su plave boje, a kod ženka su smeđe.

Tigrica – papiga iz porodice Platycercinae

Foto: Love Street Photography (Melanie)

Postoji više vrsta tigrica koje se razlikuju po boji, tako je Albino tigrica potpuno bijela, cimetne tigrice koje su smeđe boje s time da imaju i drugih boja po sebi, zatim tigrice sivih krila, one imaju razne boje po sebi, ali su im krila siva, obične tigrice mogu biti u raznim bojama, ali na krilima imaju crne boje i na kraju divlje tigrice, to su zelene tigrice sa žutom glavom.

Često su kućni ljubimci, te se lako mogu pripitomiti pa ih se može puštati da lete u zatvorenim prostorijama. Tigrice se navikavaju na svoje vlasnike, ali vole biti u paru, pa ako je kućni ljubimac poželjno je zbog životinje imati dvije tigrice kako bi se osjećale ugodno.

Tigrice se hrane sjemenkama trave i to uglavnom u prirodi, a u zatočeništvu se hrane sjemenkama suncokreta, prosa, a mogu jesti i voće poput banane, jabuke, te listove salate ili čak maslačak.

Tagovi: papiga, tigrica