Svaštara

  • Uređenje doma i sobnih vrata

   Uređenje doma i sobnih vrata

   Uređenju doma treba posvetiti dosta pažnje, a pogotovo ako je to stan ili kuća koju ste kupili.... Čitaj dalje »

  • Top deset najboljih komedija

   Top deset najboljih komedija

   Smijeh je lijek i potrebno je što više se smijati, kako bi stres od svakodnevnog života i problema koji nas opterećuju nestao. Ukusi za filmove, knjige i glazbu su različiti, pa je i smisao za humor kod svake osobe drugačiji. U filmskom... Čitaj dalje »

  • Kako urediti mali stan

   Kako urediti mali stan

   Život u malom stanu može biti itekako ugodan, gdje se osobe koje žive u njemu mogu osjećati sasvim opušteno, ugodno i zadovoljno. Mali prostori često mogu zadati velike muke kod uređenja, ali uz par trikova, savjeta to se sve može... Čitaj dalje »

  • Little Mix - Britanke koje osvajaju svijet

   Little Mix - Britanke koje osvajaju svijet

   Little Mix je britanska ženska grupa koju čine Jade Thirlwall, Leigh-Anne Pinock, Jesy Nelson i Perrie Edwards. One su 2011. godine pobijedile na X Factoru u Britaniji i tako su postale prva grupa u povijesti X Factora koja je pobijedila.... Čitaj dalje »

  • One Direction izdali novi parfem - That Moment

   One Direction izdali novi parfem - That Moment

   Dečki iz popularnog boybanda One Direction izdaju novi parfem That Moment.... Čitaj dalje »

  • Michael Buble dolazi u Zagreb

   Michael Buble dolazi u Zagreb

   Kanadski pjevač i dobitnik 4 grammyja, Michael Buble stiže nam u Hrvatsku.... Čitaj dalje »

  • Montažne kuće - kvaliteta i brza izvedba

   Montažne kuće - kvaliteta i brza izvedba

   Nekada je povjerenje za montažne kuće bilo vrlo nisko, sumnjalo se u kvalitetu, trajnost. Kako je vrijeme prolazilo tako se i povećavao interes za montažnim kućama jer se mijenjala kvaliteta samo proizvodnje i materijala. ... Čitaj dalje »

  • Dan zaljubljenih - Valentinovo

   Dan zaljubljenih - Valentinovo

   Stigla nam je veljače, što znači da nam uskoro stiže Valentinovo. Dan zaljubljenih, Valentinovo ili sv. Valentin nazivi su za blagdan koji se svake godine obilježava 14.veljače. Slavite ga svake godine sa svojim suprugom, dečkom, ali naše... Čitaj dalje »

  • Prednosti i mane vjenčanja na otvorenom

   Prednosti i mane vjenčanja na otvorenom

   Zaručili ste se i prošlo vas je to uzbuđenje zaruka, a sada dolazi novo uzbuđenje i to planiranje samoga vjenčanja. Vjerojatno ste već prije zamišljali kako će izgledati vaše vjenčanje, svadba, gdje će se održavati, koju vjenčanicu ili... Čitaj dalje »

  • Top 10 božićnih pjesama svih vremena

   Top 10 božićnih pjesama svih vremena

   Bliži se mjesec prosinac, a svima nam je poznato da u tom mjesecu počinje padati snijeg, slušaju se božićne pjesme, kupuju se pokloni, kiti se jelka, rade se razni kolači i mnogi drugi specijaliteti. Sve to samo zbog jednog posebnog dana u tom... Čitaj dalje »

  • Kupnja novih prozora - na što pripaziti

   Kupnja novih prozora - na što pripaziti

   Toplinska izolacija (ušteda energije) Toplinska izolacija prozora iznimno je značajna jer se velik dio energije iz prostorije gubi preko prozora. Osnovni parametri koji utječu na dobru izolaciju prozora su profili(okvir i krilo) i staklo.... Čitaj dalje »

  • Svakodnevni život - lažni dokazi

   Svakodnevni život - lažni dokazi

   U svojoj svakodnevici, život je pun lažnih dokaza, kojih ponekad nismo svjesni. Najviše nam ih plasiraju političari i marketinški stručnjaci. Želimo istaknuti da se logičke greške često rade namjerno, jer logika nije znanost koja nas uči... Čitaj dalje »

  • Sunce - svijetlo naše svakdašnje

   Sunce - svijetlo naše svakdašnje

   Bez Sunca nema života. Ta žuta kugla, koja svaki dan izlazi na istoku, a zalazi na zapadu, razlog je postojanja svih živih bića na Zemlji. Bez Sunca nema svjetlosti i topline. Ponekad nismo ni svjesni koliko zapravo trebamo biti zahvalni... Čitaj dalje »

  • Ledene špilje Eisriesenwelt

   Ledene špilje Eisriesenwelt

   U unutrašnjosti planine Tennen, blizu austrijskog grada Salzburga, nalazi se bajkovit i čudesan svijet napravljen od leda. Sustav prolaza i dvorana, koji se oblikovao 2 milijuna godina prodiranjem vode kroz vapnenačke stijene na visini od 1500... Čitaj dalje »

  • Najljepša umjetnost renesanse - Mona Lisa

   Najljepša umjetnost renesanse - Mona Lisa

   Jedno od najznačajnijih razdoblja u povijesti umjetnosti zasigurno je renesansa. Svoj vrhunac doživljava u Italiji u 15. i 16. stoljeću. Zahvaljujući renesansi i umjetnicima tog razdoblja, danas se možemo diviti njihovim prekrasnim i vrijednim... Čitaj dalje »

  • Drago i poludrago kamenje - prestiž i bogatstvo

   Drago i poludrago kamenje - prestiž i bogatstvo

   Oduvijek se bogatstvo mjerilo količinom zlata i dragog kamenja koje je netko posjedovao. Što je dragi kamen bio veći ili je njegova pojava u prirodi bila rijeđa, imao je veću vrijednost. Kraljevske krune, tijare i ostali nakit odavali su... Čitaj dalje »

  • Magnetska privlačnost

   Magnetska privlačnost

   Ovdje se ne radi o magnetskoj privlačnosti između dvije osobe, već o Zemlji i njezinom magnetizmu. Zemlja ima svoje magnetsko polje i svoje magnetske polove. Oni nisu stalni, kao što ni jačina magnetskog polja nije uvijek ista.... Čitaj dalje »

  • Top 10 najboljih glumica

   Top 10 najboljih glumica

   Lijepe, zavodljive, šarmantne, karizmatične, a prije svega zavidno inteligentne, glumice ne samo da su očaravale milijune muškaraca, već su mnogo doprinijele poboljšanju statusa žena u muškom svijetu. Time što su stekle svjetsku slavu i... Čitaj dalje »

  • Top 10 najboljih knjiga klasične književnosti

   Top 10 najboljih knjiga klasične književnosti

   O ukusima se ne raspravlja. Koliko ima ljudi toliko ima i ukusa. Filmovi, knjige, odjeća, glazba, ne mogu se svima sviđati iste stvari. Danas je izbor od svega navedenog toliko velik i različit, da svatko može pronaću u svemu nešto za sebe.... Čitaj dalje »

  • Hrkanje - zvuk koji kvari san

   Hrkanje - zvuk koji kvari san

   Hrkanje može predstavljati ozbiljan problem i u inače perspektivnoj vezi. Za hrkanje ne postoji uvijek jednostavno ni jedinstveno rješenje, ali možda upali neki od savjeta kojim se hrkanje može staviti pod kakvu takvu kontrolu ili ga barem... Čitaj dalje »

  • Michelangelo i Oplakivanje

   Michelangelo i Oplakivanje

   Jedno od najljepših umjetničkih djela renesansnog razdoblja, a i općenito svjetske umjetnosti, zasigurno je Michelangelova Pietà. Skulptura je prvo djelo slavnog umjetnika, nastala oko 1500. godine, a čuva se u crkvi sv. Petra u Rimu.... Čitaj dalje »

  • Sunčev sustav na našem dlanu

   Sunčev sustav na našem dlanu

   Ako šećete Bogovićevom ulicom u Zagrebu pred vama će se stvoriti velika kugla zlatne boje, koja svakodnevno plijeni znatiželjne poglede prolaznika i posjetitelja. ... Čitaj dalje »

  • Prometna kultura ili nekultura

   Prometna kultura ili nekultura

   Čak i ako ste jedan od onih rijetkih čudaka koji poštuju prometne propise, svakodnevni ste svjedoci kršenja mnogih, pa i najstrožih prometnih zabrana. Svjesni smo da je prometna kultura u Hrvatskoj na niskim granama i kladimo se da nitko ne... Čitaj dalje »

  • Top 10 animiranih filmova

   Top 10 animiranih filmova

   Crtići su uvijek fascinirali djecu. Uz njih smo svi odrasli. Kako se sve u filmskoj industriji mijenja, tako se mjenjaju i crtani filmovi. Od onih kratkotrajnih prije Dnevnika u prošlosti, crtići danas postaju pravi dugometražni animirani... Čitaj dalje »

  • Vino - dar bogova

   Vino - dar bogova

   Vino se oduvijek smatralo pićem Bogova. Tekućina koja podiže raspoloženje, tjera krv brže kroz žile i čini vaš život ljepšim, vino je bitan dio našeg život. Čaša vina dnevno djeluje blagotvorno na naš organizam i okrepljuje. ... Čitaj dalje »

  • Najbolje bosanske poslovice

   Najbolje bosanske poslovice

   Poučen bespoštednim životnim lekcijama, bosanski je narod od davnina skupljao bisere mudrosti, kako bi njima kitio buduća pokoljenja. Bosanci su oduvijek imali smisla da iz najgorih životnih situacija izvuku mudre i pomalo smiješne poslovice.... Čitaj dalje »

  • Orhideja - kraljica cvijeća

   Orhideja - kraljica cvijeća

   Cvijeće je zasigurno došlo iz Raja. Najljepše čudo i dar prirode definitivni je cvijeće. Raznih vrsta, oblika, mirisa i boja, cvijeće je sastavni dio našeg života. Njegova ljepota očarava i one koji nisu ljubitelji, da barem na tren... Čitaj dalje »

  • Kako vs. tako u hrvatskome standardnom jeziku

   Kako vs. tako u hrvatskome standardnom jeziku

   U hrvatskome standardnom jeziku, izraz kako, tako označava da je obuhvaćeno jedno i drugo, npr. kako kod kuće, tako i u svijetu. Osim toga, isti izraz može se upotrijebiti pri uspoređivanju, npr. kako došlo, tako prošlo. U ovom članku... Čitaj dalje »

  • Top 10 najljepših žena na svijetu

   Top 10 najljepših žena na svijetu

   Lijepe žene oduvijek su bile predmet ogovaranja, ali i predmet divljenja. Mnogim drugim ženama bile su uzor zbog svoje ljepote, karizme ili načina života kojim žive. Pojam ljepote uvijek je bio subjektivan. ... Čitaj dalje »

  • Top 10 najboljih poklona za rođendan

   Top 10 najboljih poklona za rođendan

   Najradosniji dan ponekad može biti najveća noćna mora. Rođendani su uvijek podrazumijevali veselje, proslave i darivanja. Jedva dočekate taj dan kad se ujutro probudite i znate da je danas vaš dan. Gomile poziva, poruka, čestitki i poklona... Čitaj dalje »