Hrvatska

  • Najbolje biciklističke staze u Hrvatskoj

   Najbolje biciklističke staze u Hrvatskoj

   Hrvatsku, ali i sve druge države najbolje možete istražiti na biciklu. Ne trošite na benzin, na karte po busevima i tramvajima, ne morate hodati već vam je potreban bicikl i avantura može početi. Hrvatska je prekrasna zemlja i najbrže ćete... Čitaj dalje »

  • Park prirode Učka

   Park prirode Učka

   Park prirode Učka proglašen je 1999. godine. Park je zapravo dio planinskog masiva Učka, smještenog na Istarskom poluotoku. Specifičnost njegove bujne vegetacije i na višim nadmorskim visinama posljedica je osobitosti klime zbog blizine mora.... Čitaj dalje »

  • Telašćica - uvala mira i ljepote

   Telašćica - uvala mira i ljepote

   Biser hrvatskog Jadrana, uvala Telašćica smještena je u jugoistočnom dijelu Dugoga Otoka. Okružuje ju 13 otoka i otočića, a unutar uvale nalaze se još šest otočića, nekoliko uvala i hridi. Parkom prirode proglašena je 1988. godine.... Čitaj dalje »

  • Vransko jezero - raj za ptice

   Vransko jezero - raj za ptice

   Uz Lonjsko polje, Vransko jezero spada u jedinstveno močvarno područje, ali za raliku od Lonjskog polja, koje je u unutrašnjosti Hrvatske, ovaj Park prirode smješten je u njezinom priobalnom dijelu.... Čitaj dalje »

  • Park prirode Velebit

   Park prirode Velebit

   Velebit je najduža planina u Hrvatskoj. Geološki spada u planinski lanac Dinarida. Po visini je tek četvrta planina u Hrvatskoj, iza Dinare, Kamešnice i Biokova. U podjeli na temelju morfoloških, reljefnih, bioloških i zemljopisnih... Čitaj dalje »

  • Valpovački dvorac i bijela gospođa

   Valpovački dvorac i bijela gospođa

   Gotovo za svaki dvorac uvijek je vezana neka legenda o duhu koji živi u njemu. Sve te priče usmeno su se prenosile sa koljena na koljeno u narodu, pa je svaki narator još pridodao neke pojedinosti iz svoje mašte da priča bude što zanimljivija... Čitaj dalje »

  • Bura - taj neugodni vjetar

   Bura - taj neugodni vjetar

   Naša jadranska obala poznata je po svojim ljepotama i čistom moru. Ali Jadran je specifičan po još jednom prirodnom fenomenu, a to je bura. Ona je poznata još od davnih dana iz starih putopisa, pa sve do danas, kada unosi veliku pomutnju u... Čitaj dalje »

  • Sjeverni Velebit - dragulj hrvatskih planina

   Sjeverni Velebit - dragulj hrvatskih planina

   Još jedan biser Hrvatske smjestio se na području planine Velebit, točnije na njezinom krajnjem sjevernom dijelu. Inače, cijela planina Velebit proglašena je Parkom prirode, a njezina dva dijela, sjeverni i južni, čine dva Nacionalna parka -... Čitaj dalje »

  • Papuk - planina otok

   Papuk - planina otok

   Kada kažemo Slavonija, uvijek su prva asocijacija beskrajne ravnice i kultivirane površine. Ipak Slavonija i nije tako dosadno ravna, ima i ona svojih planina i uzvisina. Jedna od tih planina je i Papuk, najljepša planina Slavonije. ... Čitaj dalje »

  • Lastovsko otočje - netaknuti biser Jadrana

   Lastovsko otočje - netaknuti biser Jadrana

   Sam naziv kaže da se Park prirode Lastovsko otočje sastoji od više otoka, točnije 44 otoka, otočića i hridi. Proglašen Parkom prirode 2006. godine, Lastovo spada u najmlađe Parkove prirode. Lastovsko otočje spada u najbogatije i... Čitaj dalje »

  • NP Risnjak - odmor na pola puta

   NP Risnjak - odmor na pola puta

   Godine 1953. Vlada Republike Hrvatske proglasila je Risnjak Nacionalnim parkom. Zbog jedinstvenosti i prirodne ljepote ovog prostora bilo ga je nužno staviti pod posebnu zaštitu, kako bi se ovo područje na adekvatan način vrednovalo i... Čitaj dalje »

  • Zagrebački parkovi - oaze mira u urbanoj vrevi

   Zagrebački parkovi - oaze mira u urbanoj vrevi

   Današnji ubrzani tempo života diktira konstantnu mobilnost ljudi. Gradske gužve i vreve, prepune ulice i buka prometa toliko su postali dio našeg svakidašnjeg života, da smo na mir i tišinu gotovo i zaboravili. U tok sveopćoj strci i ludnici... Čitaj dalje »

  • Park prirode Žumberak - nezaboravan izlet

   Park prirode Žumberak - nezaboravan izlet

   Ide vam se na jednodnevni izlet ali želite izbjeći duga putovanja. Idealno mjesto za vas nadomak je Zagreba. Pogledate li prema zapadu, vidjet ćete planinske lance Žumberačkog i Samoborskog gorja i već za manje od sat vremena možete uživati... Čitaj dalje »

  • Divljine Velebita - NP Paklenica

   Divljine Velebita - NP Paklenica

   Velebit, naš najduži planinski lanac, sam po sebi je impozantan i slikovit, no njegov najljepši dio zasigurno je područje Nacionalnog parka Paklenica. Oduvijek privlačna planinarima i penjačima, Paklenica nudi svoje prirodne ljepote i... Čitaj dalje »

  • Lonjsko polje - gdje se i rode vraćaju

   Lonjsko polje - gdje se i rode vraćaju

   Uputite li se auto-cestom Zagreb-Slavonski Brod prema istoku i skrenete na izlaz Popovača, zasigurno ste spremni na jednu prekrasnu avanturu. Naime, vrlo brzo pred vama će se otvoriti neobičan krajolik, toliko prirodan i poseban da je zavrijedio... Čitaj dalje »

  • Plitvice - jezera Rajskog vrta

   Plitvice - jezera Rajskog vrta

   I u našoj domovini Hrvatskoj postoje dijelovi rajskog krajolika ili možda bolje reći samog Rajskog vrta. Definitivno jedno od najljepših čuda prirode, koja je na prekrasan način uplela svoje prste i stvorila pejzaž vrijedan divljenja su... Čitaj dalje »

  • Park prirode - Kopački rit

   Park prirode - Kopački rit

   Kopački rit je hrvatski poloj, tj. poplavno područje dviju rijeka, Dunava i Drave. Park se prostire na preko 17.000 hektara. Nalazi se blizu grada Osijeka u Baranji na sjeveroistoku Hrvatske. Proteže se od ušća Drave u Dunav te sve prema... Čitaj dalje »

  • Nacionalni park Mljet

   Nacionalni park Mljet

   Nacionalni park Mljet kao najstariji nacionalni park na Jadranu nalazi se na jednom od najljepših otoka Hrvatske. Mljet je nacionalni park od 1960. godine, a morski dio područja dodan je nacionalnom parku tek 1997. ... Čitaj dalje »

  • Nacionalni park Krka

   Nacionalni park Krka

   NP Krka poznat je po velikom broju slapova i jezera, a ime je dobio po rijeci Krki koja se nalazi unutar parka. Sam Nacionalni park smješten je u Dalmaciji, nedaleko od grada Šibenika. Veličina parka je 142 kilometara kvadratnih, a nešto više... Čitaj dalje »

  • Park prirode Medvednica

   Park prirode Medvednica

   Medvednica je planina iznad glavnog grada Hrvatske, Zagreba. Njena šuma spušta se gotovo do samog grada. Sama planina bogata je biljnim i životinjskim svijetom, a krasi je i 'Bliznec', staza za osobe s invaliditetom. ... Čitaj dalje »

  • Park Prirode Biokovo

   Park Prirode Biokovo

   Park prirode Biokovo je jedan od najljepših parkova u Hrvatskoj, a sigurno je najljepši u Dalmaciji. 1981 proglašen je Parkom prirode. Mnogobrojne životinjske i biljne vrste koje obitavaju na Biokovu su zakonom zaštićene. ... Čitaj dalje »

  • Nacionalni park Kornati

   Nacionalni park Kornati

   Nacionalni park Kornati su zapravo otočje na Jadranskom moru koje pripada Hrvatskoj. Kornati se nalaze u srednjoj Dalmaciji, nedaleko Šibenika. Površina parka je 220 kvadratnih kilometara. Sastoji se od ukupno 89 otoka, otočića i hridi.... Čitaj dalje »

  • Adrenalinski park - druženje i zabava za sve

   Adrenalinski park - druženje i zabava za sve

   Poligon koji je izgrađen od drvenih stupova koji su smješteni na visini od 1 do 6 metara visine. Iz alpinizma su uzeti neki elementi od kojih su osmišljene različite vježbe. Svaki sudionik zaštičen je sigurnosnom opremom, što znači da ima... Čitaj dalje »

  • Uvrstite svoj privatni smještaj na apartmanihrvatska.hr

   Uvrstite svoj privatni smještaj na apartmanihrvatska.hr

   Adriatic Home ima preko 12 godina iskustva u oglašavanju privatnog smještaja na internetu i preko 2.500 zadovoljnih korisnika stoga pozivamo vlasnike privatnog smještaja sa područja Hrvatske, Slovenije, Italije i Crne Gore da uvrste svoje... Čitaj dalje »

  • Brijuni - pravi raj na zemlji

   Brijuni - pravi raj na zemlji

   Kažu kako su Brijuni pravi raj na zemlji. Mislimo da u tome ima jako puno istine. Područje koje obuhvaća Brijune sastoji se od 14 otoka i otočića koji su smješteni duž zapadnoistarske obale. Površina Brijuna iznosi 7,4 km2. Dva su najveća... Čitaj dalje »

  • Nacionalni parkovi u Hrvatskoj

   Nacionalni parkovi u Hrvatskoj

   Nacionalni parkovi su zaštićeni prostori koji se ističu svojom jedinstvenom ljepotom, biljnim i životinjskim svijetom, te prirodnim rijetkostima gdje su ljudski utjecaji ograničeni.... Čitaj dalje »

  • Parkovi prirode u Hrvatskoj

   Parkovi prirode u Hrvatskoj

   Područje prirodne ljepote gdje su ljudske aktivnosti dozvoljene, ali bez narušavanja sklada prirode. Parkovi prirode imaju obilježja nacionalne ili međunarodne važnosti sa odgojno - obrazovnim, kulturno - povijesnim i turističko -... Čitaj dalje »