Prirodno sredstvo protiv ispadanja kose

Objavljeno 04.09.2014. u kategoriji Muškarci,

Alopecija je postupno ispadanje kose koje može dovesti do potpune ćelavosti. Veliki je, a i česti problem jer će barem 30% žena i 70% muškaraca proći kroz to razdoblje. Razlozi su raznoliki, od hormonskih poremećaja i menopauze do stresa i mnogih bolesti.

Prirodno sredstvo protiv ispadanja kose

Nažalost, lijeka za ćelavost još uvijek nema, ali postoje mnoge metode za usporavanje gubitka kose. O djelotvornosti koprive sigurno ste čuli od svog frizera i istina je, kopriva prokuhana u vodi može postati vaš novi šampon. Osim koprive, pomažu mnoga eterična ulja poput ružmarina i lavande, med s cimetom i jabučni ocat. Kosa također treba puno željeza i vitamina B pa je važna i vaša pravilna prehrana. Jedan on najdjelotvornijih recepata je sok crvenog luka kojeg možete iscijediti u sokovniku i ostaviti 40 minuta da se što bolje upije u vlasište vaše kose. Još jedan on najdjelotvornijih načina je umasirati u kosu zagrijano ulje (maslinovo, bademovo, kokosovo…). Kao i uvijek pomažu i razni čajevi, a preporučamo vam zeleni čaj baš zbog antioksidansa koji fale vašoj kosi.

Važno je da za svaki tretman uzmete dosta slobodnog vremena jer vam se kosa neće oporaviti ako 5 minuta trljate jedno eterično ulje u nju. Svaki od ovih recepata i tretmana zahtjeva svaki dan od vas barem pola sata do sat vremena, ali važno je da djeluje.

Tagovi: ispadanje kose, ćelavost, prirodan lijek