Prirodna ljepota i njega s kamilicom

Objavljeno 24.06.2014. u kategoriji Žene,

Kamilica je najvjerojatnije jedna od najčešće korištenih biljaka, od koje se rade prirodni ili umjetni pripravci za njegu i ljepotu tijela. Na bazi kamilice rade se kreme, maske, tonici, pilinzi, te preparati za njegu i zdravlje kose. Kamilica se koristi za dobivanje pripravaka iz kućne radinosti, a njezina uloga u ljepoti i njezi tijela bila je poznata još u davnoj prošlosti.

Prirodna ljepota i njega s kamilicom

Foto: flickr.com

Opće je poznato da kamilica smiruje kožu, ublažava iritacije i čini kožu mekom i nježnom. Za njegu i čišćenje lica može se napraviti parna kupelj za lice, tako da se napravi čaj od kamilice i nad njime se pari lice. Pore će se otvoriti i koža lica će se očistiti. Također može se napraviti piling za čišćenje lica na bazi kamilice, ako se u pola žlice meda stavi par kapi ulja od kamilice i malo izmrvljenih sušenih cvjetova od kamilice. Oni će poslužiti kao nježan piling, a neće iziritirati kožu, već će koža nakon primjene pilinga biti čista i nježna. Maska za njegu kože može se napraviti ako se dvadeset kapi ulja od kamilice pomiješa s dvije žlice jogurta. Maska se nanese na lice i ostavi da djeluje oko 15 minuta i tada se ispere mlakom vodom. Također se lice može isprati ili mlakim čajem od kamilice. Krema za ruke i nokte dobije se ako se par kapi ulja kamilice pomiješa s par kapi maslinovog ulja, limuna i čajevca. Njega kose kamilicom poznata je zbog djelovanja kamilice na posvjetljivanje kose. Kosa se nakon pranja ispire mješavinom čaja od kamilice i soka od limuna, čime se kosa posvijetli, što je osobito korisno i zanimljivo za osobe koje imaju plavu kosu.

Ovo su samo neke prednosti kamilice, kojima ta biljka djeluje na njegu tijela, a na taj način i na njegovo zdravlje i ljepotu. Kamilica je lako dostupna, neškodljiva i ima blagotvorno djelovanje bez ikakvih nuspojava i štetnosti. Njeguje kožu lica i tijela, te obnavlja kosu i vraća joj živost i sjaj. Zato veliki je propust ako se kamilica svede samo na čaj za vrijeme gripe i prehlade, a da njezine ostale blagodati ostanu neiskorištene.

Tagovi: kamilica, ljepota, koža