Paulo Coelho - citati

Objavljeno 26.01.2012. u kategoriji Svaštara,

Brazilski romanopisac, rođen 24. kolovoza 1947. godine. Kod nas U hrvatskoj, ovaj je pisac postao popularan po knjizi Alkemičar. Knjiga je prevedena na 71 jezik i s time je ušla u Guinessovu knjigu rekorda kao knjiga koja je prevedena na najviše jezika jednog živućeg autora. Citati Paula Coelha su poznati pa vam donosimo neke od njih.

Paulo Coelho - citati

Foto: aart.hilal

1. Sve što se dogodi jedanput može se nikad više ponoviti. No sve što se dogodi dvaput, zacijelo će se dogoditi i treći put.

2. Da bi vjerovao u svoj vlastiti put, nema potrebe da dokazuješ kako je tuđi put pogrešan.

3. Onaj tko voli mora znati izgubiti sebe i ponovno se pronaći.

4. Razlika između pustolovine i sna je znati reći „da“ izazovu.

5. Djeca znaju posmatrati svijet bez gorčine. Kad hoće da sazna je li neka osoba u njegovoj blizini dostojna povjerenja, ratnik svjetlosti želi najprije vidjeti kako neko dijete na nju gleda.

6. Svaki čovjek ima točnu predstvu kako bi trebalo živjeti svoj život.

7. Oni koji vole očekujući nešto zauzvrat, samo gube vrijeme.

8. Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo. Kad porasteš, otkrit ćeš da si često branio laž, obmanjivao sebe ili patio zbog gluposti. Ako budeš dobar ratnik, nećeš sebe optuživati zbog toga - ali nipošto ne dozvoli da se tvoje greške ponove.

9. Ako bol mora doći, neka to bude brzo. Jer život je preda mnom i moram ga iskoristiti što je nabolje moguće. Ako je pred njim izbor, neka se odluči odmah sada. Onda ću ga čekati. Ili zaboraviti.

10. Do tog trenutka, putovanja, pomisao da će otići nekud daleko – sve to bilo je samo san – a sanjati je vrlo ugodno, jer nismo obavezni da činimo ništa od onog što zamišljamo. Na taj način ne izlažemo se nikakvoj opasnosti, ne doživljavamo poraze, teške trenutke, a kad jednom ostarimo, uvijek možemo optuživati druge – najčešće roditelje, supružnike ili djecu – što nisu dopustili da ostvarimo svoje želje.

11. Bez obzira na ono što čini, svatko na zemlji uvijek igra glavnu ulogu u povijesti svijeta.

12. Ljubav ima svoj vlastiti glas i govori sama za sebe.

13. Rijetko kad zapazamo da nas neobičnost okružuje. Čuda se događaju oko nas, Božji znaci nam pokazuju put, anđeli nas preklinju da ih saslušamo – međutim, mi se oglušujemo o sve to, jer smo naučili da postoje obrasci i pravila pomoću kojih se stiže do Boga. Ne shvaćamo da je on tamo gdje ga puštaju da uđe.

14. Voli se jer se voli. Nema nikakva razloga za ljubav.

15. Jedina naša duboka i iskrena želja jeste da se približimo nekome. Od tog trenutka se počinju sklapati veze, muškarac i žena ulaze u igru, ali ono što se desi prije toga – privlačnost koja ih je spojila – to je nešto što je nemoguće objasniti. To je nepatvorena želja, u najčistijem obliku. I dok je ta želja još u čistom obliku, muškarac i žena se zaljubljuju u život, proživljavaju svaki trenutak, s punom predanošću i sviješću, iščekujući neprestano pravi čas za objavu posvećenja. Osobe u tom stanju ne osjećaju nikakvu žurbu, ne ubrzavaju događaje nepromišljenim postupcima. Znaju da će se dogoditi ono što je neizbježno, da istina uvijek pronađe način da se ispolji. A kad kucne čas, ne oklijevaju, ne propuštaju priliku, ne gube nijedan čarobani trenutak, jer poštuju vrijednost svake sekunde.

Tagovi: pulo coelho, citati, paulo coelho citati