Mark Zuckerberg zbunjen i frustriran

Objavljeno 15.03.2014. u kategoriji Tehnologija,

Osnivač Facebooka izrazio je svoje negodovanje zbog lošeg stanja sigurnosti na Internetu, a zbog svega je i telefonirao Baracku Obami.

Mark Zuckerberg zbunjen i frustriran

Osnivač Facebooka obratio se javnosti putem ove društvene mreže, i u podužem statusu objasnio kakvo je trenutno stanje sigurnosti korisnika na mreži svih mreža. Naglasio je kako je Internet tu da bi ga svi koristili, da bi povezao ljude i učinio ih jačima i sigurnijima. A upravo je sigurnost, smatra Zuckerberg, ključ uspjeha – Internet i funkcionira iz razloga što je većina podataka zaštićena raznim enkripcijama i komunicira se pomoću sigurnih protokola.

Kao jednu od najvećih prijetnji toj sigurnosti on trenutno vidi američke obavještajne agencije. "Kad naši inženjeri rade na poboljšanju sigurnosti, mi smo uvjereni kako se to radi zbog zaštite od kriminalca, a ne od vlastite vlade", naglasio je. Zbog svega je osobno nazvao i predsjednika SAD-a Baracka Obamu, i prenio mu svoju zbunjenost i frustraciju takvim stanjem. Iz tog je razgovora, može se zaključiti, saznao da za pravu reformu koja bi došla od vrha vlasti treba proći još mnogo vremena. Stoga je pozvao korisnike da učine sve što je u njihovoj moći i da zajedno izgrade bolji i sigurniji Internet kakav i žele.