Karboterapija - tretman protiv bora

Objavljeno 13.02.2012. u kategoriji Žene, Moda i ljepota

Zasigurno su bore ono što najmanje volimo na svom licu, bilo da se radi o ženi ili muškarcu. Tretman koji uspješno uklanja nazolabijalne bore zove se karboterapija. Ovakve bore nastaju zbog pokreta mišića, ali znanstvenici su otkrili da osim mišića i ostali faktori utječu na razvoj bora.

Karboterapija - tretman protiv bora

Foto: ionacatalina69

Čovjek gubi masno tkivo koje služi kao potpora koži, a samim time dolazi do pada lica i produbljivanja bora. Kako starimo, bore nam rastu i povećavaju se. To možemo zahvaliti smanjivanju kostiju lica.

Postoje brojne metode koje pomažu smanjenju bora, no rezultati ne traju dugo. Punjač povećava volumen koji smanjuje bore, ali nikad do kraja. Karboterapija se zasniva na principu ubrizgavanja CO2 pod kožu. Možda je većinu ljudi strah tretmana, no on nije niti bolan niti neugodan, a rezultati su vidljivi već nakon 3-4 tjedana. Prosječno je potrebno otići na 3 tretmana, te još jedan na godišnjoj bazi radi održavanja.

Karboterapijom se mogu riješiti i podočnjaci. Podočnjake možemo podijeliti na zastojne uz otok ispod očiju bez pigmentacije, one s pigmentacijom te kombinirane. Jedino kako se možemo riješiti podočnjaka jest da ih upoznamo, odnosno saznamo kako nastaju i kojeg su oblika. Osim krema koje sadrže vitamine C i K koji utječu na jačanje kapilara, ne postoje brojne metode koje efektivno uklanjaju podočnjake, a ključnu ulogu imaju laseri koji uklanjaju pigmentaciju, no danas je karboterapija glavna metoda uklanjanja.