Kako urediti mali stan

Objavljeno 17.04.2014. u kategoriji Svaštara,

Život u malom stanu može biti itekako ugodan, gdje se osobe koje žive u njemu mogu osjećati sasvim opušteno, ugodno i zadovoljno. Mali prostori često mogu zadati velike muke kod uređenja, ali uz par trikova, savjeta to se sve može promijeniti.

Kako urediti mali stan

Foto: flickr.com

Namještaj - pripazite na veličinu namještaja koje kupujete za mali prostor. Savjet je dati izraditi namještaj po mjeri, ormare koje trebate za malu sobu ili hodnik. Isto je i sa krevetima, garniturama za dnevni boravak. Birajte onaj namještaj koji ima više funkcija, npr. kauč koji se razvlači, koji ima ladicu za posteljinu i slično. Police također dobro dođu na koje ćete možda poslagati ukrasne kutije sa stvarima kako ne biste imali još ormarića koji će vam zagušiti prostor.

Rasvjeta - nemojte uzimati velike lustere ili podne svjetiljke koje će vam zauzimati puno prostora, odlučite se radije za manje lampe ili stropne male žaruljice.

Boje zidova - za male prostore najbolje je uzeti svjetlije boje ili samo jednu i to bijelu. Ostale boje mogu vizualno smanjiti prostor. Bijela pak boja povećati će prostor, a ako pak želite dodati još koju boju neka bude što nježnija i sličnija bijeloj.

Pod stana - za male prostore savjetuje se pod tamnijih boja i po mogućnosti da podovi budu u cijelom stanu isti. Ako želite u kuhinju i kupaonicu staviti pločice birajte one manje dimenzije i što jednostavnije.

Police - vrlo funkcionalne, mogu se postaviti bilo gdje, a s njima ćete riješiti problem nedostatka prostora za stvari.

Boja namještaja - pokušajte birati namještaj u sličnom tonu ili pak u istoj boji. Previše namještaja različite boje učiniti će stan natrpanim i zagušenim. Fokusirajte se na svijetlije tonove.

Mali stan, garsonijera ili čak i dvosoban mani stan može itekako biti vrlo prozračan, svijetao, ugodan i to uz samo par trikova za uređenje doma. Pozabavite se tim savjetima, odabirom boja, namještaja kako biste svoj dom zaista učinili svojim i ugodnim baš po svojem stilu i ukusu.

Autor: BiD Nekretnine

Tagovi: mali stan, uređenje malog stana