Kako ubrzati rast kose

Objavljeno 19.08.2015. u kategoriji Žene, Moda i ljepota

Neki stručnjaci će se držati teorije da se rast kose ne može ubrzati dok će drugi mnogim savjetima probati pomoći mnogim djevojkama i ženama koje imaju problem s pretjeranim gubitkom kose.

Kako ubrzati rast kose

Foto: Flickr.com

Postoje mnoga pravila koja bi se trebali držati da ne dođe do toga, a opet kosa može opadati zbog premalog unosa nekih namirnica. Kosa je također jedan važan dio našeg tijela i organizma i jednako se treba paziti na zdravlje kose i tjemena.

Prva velika pogreška koju većina ljudi radi je ta da tijekom pranja kose koriste toplu ili čak vruću vodu. Mlaz vruće vode isušivat će vlasište i tako potaknuti gubitak kose. Pranje kose trebalo bi se započeti s mlakom vodom, a završiti s hladnom vodom. Sušenje nije toliko štetno koliko se čini, ali nakon pranja kosa bi se trebala priviknuti na temperaturu prije sušenja. Zvuči nepotrebno, ali masaža vlasišta može potaknuti rast, preporuča se i umasirati neka ulja dobra za kosu. Kada koristimo sušilo za kosu ono nema direktan kontakt s kosom pa ne šteti koliko određeni grijači i uvijači za kosu. Oni svojom toplinom lome vlasi. Ako su vam baš neizbježni, nemojte ih držati na kosi više od deset sekundi i probajte koristiti svaka dva tjedna. I kosa treba odmor. Koliko god želite ubrzati rast kose važno je i redovito šišanje. Od prehrane koja je ključna u svemu važni su proteini i masti. Neki poznati načini ubrzanja rasta su mljeveni luk koji se može nadodati u vaš šampon ili ispiranje kose čajem od ružmarina.

Tagovi: kosa, rast kose