Cofee Joulies - kava s metalnim zrnima

Objavljeno 10.05.2011. u kategoriji Tehnologija,

Ljudi diljem svijeta uživaju u ispijanju kave, u njezinom okusu i mirisu. Često se dogodi da je ta kava prevruća i moramo čekati i po nekoliko minuta da seona ohladi, a kada se počne hladiti, ponekad je i prehladna. Ovaj izum, metalnih zrna kave riješit će vaš problem, ohladit će vašu kavu u trenu, a kada dođe do topline koja je savršena za ispijanje crnog napitka, zadržat će tu toplinu.

Cofee Joulies - kava s metalnim zrnima

Foto: jarretthaas

Ovaj izum je djelo mladih izumitelja Dave i Davea iz New Jerseya. Funkcioniraju na taj način da se toplinska energija apsorbira iz pića, nakon toga se oslobađa uskladištena energija, te se na taj način zadržava optimalna temperatura. Neki su skeptični što se tiće materijala ovih zrna, ali napravljena su od nehrđajučeg čelika u kojem se nalazi specijalni netoksični materijal.

Materijal od kojeg su napravljena zrna topi se na 60 Celzijevih stupnjeva, a ono apsorbira puno energije u tom procesu, te na taj način hladi piće tri puta brže. Kada dostigne optimalnu temperaturu, specijalni materijal se skuplja, te osolobađa energiju koju je nakupio, a vaše piće duže ostaje toplo, čak i do 5 sati.

Njihovo korištenje je vrlo jednostavno, dok je vaše piće još vruće dodate nekoliko Jouliesa u šalicu i to je to. Naravno, to ne mora biti samo kava, ako više volite čaj, toplo mlijeko, vruću čokoladu ili nešto slično, slobodno ubacite koji Joulies kako bi što prije i duže mogli ispijati svoj omiljeni napitak.

Tagovi: kava, joulies, zrna kave