Automobili

Nezaobilazne filmske potjere automobilima koje morate pogledati

Motorwagen, prvi automobil na svijetu djelo je Karla Benza izrađen davne 1886. godine u Münchenu. Karl Benz poznat je kao "Otac automobila" i "Otac automobilske industrije", a njegov prvi automobil je tada razvijao brzinu od 16 km/h. Automobil je danas nezaobilazno prijevozno sredstvo svakog čovjeka, a mnoge obitelji posjeduju i više od jednog auta. Neki vole aute, neki ne. Mnogima je vožnja samo potreba dok je drugima prava uživancija, ali kako god bilo nadamo se da za svaki film sa ove liste možete reći kako ste ga pogledali barem jednom.

 

1. Gone in 60 seconds (Nestali za 60 sekundi)

Prvi film snimljen je 1974. godine, a novi 2000. s Angelinom Jolie i Nicolasom Cageom. U oba filma se spominju Ford Mustang, Ferrari 365 GTB/4, Jaguar E-Type i Rolls-Royce Silver Shadow. Krađa automobila u samo jednoj noći!

 

2. The Italian Job (Dobar posao u Italiji)

Baš kao i prethodno navedeni film, Dobar posao u Italiji snimljen je dva puta. Film u kojem glavnu ulogu imaju mali Mini Morrisi.

 

3. Senna

Film o životu i smrti poznatog vozača Formule 1, Ayrtonu Senni. Sredinom osamdesetih osvojio je tri svjetska naslova. Njegova je smrt promijenila trkači svijet u potpunosti.

 

4. Brzi i žestoki (Fast and Furious)

Jedan od najpoznatijih filmskih serijala za koje znaju i oni koji filmove nikada nisu gledali. Iako mnoge scene djeluju nestvarno, mnogi zaljubljenici automobila su oduševljeni filmovima.

 

5. Taxi

Jedna od najpoznatijih francuskih filmova. Dobar humor, potjere, Peugeot 406, ali i Mercedes i brojni drugi automobili.

 

6. Bullit

Najveće remek-djelo filmske potjere - između Dodgea Chargera i Forda Mustanga. Zanimljiva je činjenica kako Steve McQueen nije htio kaskadera tijekom snimanja ove kultne scene.

 

7. Rush (Utrka života)

Film koji će pogledati i osobe koje nisu puno zainteresirane za automobile. Film o Jamesu Huntu i Niki Laudi koji su svoje rivalstvo razvili na utrci Formule 3 u Londonu 1970. godine.

 

8. Ford v Ferrari (Izazivač: Le Mans '66)

Poznata tvrtka Ford započinje izgradnju vlastitog trkaćeg automobila kako bi porazila Ferrarija u Le Mansu.

 

9. Two-lane Blacktop (Brza cesta)

Iako je od prvog emitiranja filma prošlo 50 godina, svakako je vrijedan gledanja i danas. Dva ulična trkača zarađuju u lokalnim utrkama u svojem Chevroletu iz 1955. godine.

 

10. Nacionalna klasa

Jugoslavenski film o 27-godišnjem trkaču Floydu koji se utrkuje u poznatom "Fićeku".

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

Zanimljivosti.hr

Trebaš šarmirati nekoga svojim znanjem, ili jednostavno želiš naučiti nešto novo? U svakom slučaju si na pravom mjestu! Donosimo samo provjerene genijalnosti za koje još nikada nisi čuo, i nudimo ti priliku da se prisjetiš onoga što već znaš.


info@zanimljivosti.hr

© 2024 Zanimljivosti, Sva prava pridržana.